Week 50 (Dec 11-13 2015) – Snö, test och fest i Åresnofest
De ideale start van een nieuw winterseizoen; Åre ontwaakt uit zijn herfstslaap en biedt iedereen een blik in komend skiseizoen.
–       Gratis testen van een 40-tal merken op gebied van ski’s, snowboards, kleding, uitrustingen, enz.
–       Skiën tot 24.00u!
–       Modeshows met de nieuwste skikleding
–       Åre Lavin Center geeft uitleg over lawines en materiaaldemo’s
–       http://bcove.me/8c8agziy

Na het skiën wachten de diverse toprestaurants en nachtclubs…

Week 50 (12 en 13 December 2015) – FIS World Cup Alpine Ladiesalpine
De beste dames Alpine skisters ter wereld gaan op jacht naar World Cup punten in Åre. Slalom en reuzeslalom.

En Åre moedigt ze aan en viert met ze mee…

Week 52 (23-27 Dec 2015) – Kerstmis
Kerst in Zweden is iets bijzonders, en Kerst in Åre is werkelijk een wintersprookje. De Kerstman speelt in Åre een thuiswedstrijd, dus het dorp is op zijn mooist, helemaal ondergedompeld in een origineel Zweedse Kerstsfeer… Genieten van een heerlijke Kerstdis thuis of in één van de in de sfeervolle restaurants, die helemaal in Kerstsfeer zijn. Of gezellig samen met de familie bij de open haard, met de Kerstman op bezoek. En overdags skiën in krakend verse sneeuw, met verlichte pistes… God Jul!

Week 3, 4 en 5 – Studentkortet Skiweek Åre 2016skiweek
Alle Zweedse studenten zijn uitgenodigd in Åre om even hun hoofd uit de boeken te halen. Studenten krijgen kortingen op huurprijzen, er zijn onderlinge skiwedstrijden en natuurlijk, niet onbelangrijk, de afterski en Årenightlife. Dé plek om nieuwe (Zweedse) vrienden te maken.

Week 6 (8-14 Feb 2016) – Åre Gastronomy Week
De Jämtlandse keuken wordt internationaal geroemd, en deze week is een eerbetoon aan alle lokale topchefs uit de regio. Voor u dé kans om een bijzondere manier kennis te makken met ‘onze’ keuken. Wat dacht u van:
–       wijn- en kaasproeverijen met Zweedse producten (ja, ook Zweedse wijn…)
–       kookwedstrijden door Zweedse topkoks
–       demonstraties buitenkoken
–       biermarkt
–       een scootertocht met luxe brunch in de buitenlucht
–       ijsvissen met een whiskey- en sigaarproeverij

Smaklig maltid!  http://aregastronomyweek.se/

Week 6 (Feb 13 – 15) – World Cup Skicrossskicross
De wereldelite in deze spectaculaire skidiscipline is in Åre, iets om niet te missen. Soort van motorcross in de sneeuw; 4 man tegelijk op het parcours tegen elkaar, scherpe bochten, hoge jumps en de eindstreep in Åres Arena.

Week 7, 8, 9 and 10 – Sportslov
Deze weken hebben de Zweden hun zogeheten ‘Sportvakantie’. En waar vieren ze die beter dan in Åre? Al deze weken zijn in Åre gevuld met diverse familieactiviteiten…

Week 12/13 (20 Maart-3 April 2016) – Pasen in Åre
Pasen in Åre is één groot vrolijkmakend familiefeest! De tradities in het feestelijke dorp, met daarbij opgeteld het weer, de liften zijn langer open, het eten, de voorjaarstemperaturen, de skicondities, en nog veel meer. Voor kinderen zijn er talloze activiteiten (eierenzoeken, skiwedstrijdjes, palmtakken versieren, enz.). Een echte aanrader!

Week 12 (27 Maart 2016) – Red Bull Home Run

www.redbull.se/homerun

Week 14 (9 April 2016) – Åre XC Openxcopen
Een spectaculair langlauf (XC) evenement voor iedereen. 13km freestyle, meest omhoog over de skispistes van Björnen met de finishlijn getrokken bij het Copperhill Hotel in Åre Björnen. De gehele wereldelite is aanwezig, maar als recreant kan men gewoon meedoen. Na afloop prijsuitreiking & sfeervolle afterski bij het hotel. http://www.arexco.se/

Week 16 (23 april 2016) – Skutsjutet

skutsjuketDe grootste afdalingsevent ter wereld. Iedereen vanaf 3jr kan meedoen aan deze klassieke downhillwedstrijd over 2,7km. Stel een team samen of doe in alleen mee in één van de 25 andere klassen. Na afloop vindt op het plein Europa’s grootste afterski plaats, met Zweeds bekendste live-bands en een loterij waarbij een heuse Audi te winnen is…

Week 17 (April 28 – Mei 1 2016)
Freeride Weekend 2014 &
Åre Spring Beat
Het skigebied van Åre verandert in een ware speelplaats voor al wat houdt van freeriden; jumps, rails, alles wat een jibber zich maar wenst. De kans om de freerideskills te vergroten of ermee te beginnen, met hulp en tips van de aanwezige wereldtop!

Tegelijkertijd draaien top DJ’s op diverse buitenlocaties hun platen aan elkaar, voor het nodige ritme. Om dit weekend over de afterski en de nachtclubs maar te zwijgen…

 Week 17 (April 28 – Mei 1 2016)
Hot Dog Challenge
Doe mee en ervaar de ‘happy 80’s tijdens dit maffe retroweekend! De Snobbrännanpiste bij Hotel Fjällgården is het decor voor hoogstaand entertainment; wie gaat er ‘Old School’ met bijbehorende ski’s het meest ‘stijlvol’ de piste af. Wie heeft stijlvolste outfit? Wie de beste ‘recovery’ na een crash? Wie de mooiste ‘Mule Kick’? Daarna de beroemde afterski in hotel Fjällgården.