Skigebied

Het skigebied van Åre is het grootste aaneengesloten skigebied ten noorden van de Alpen en biedt met  zo’n 100km aan pistes voldoende variatie voor geoefende skiërs en beginners. Åre is sneeuwzeker tussen half december en half  mei. Tijdens donkere dagen worden de pistes verlicht,  later in het seizoen zijn de liften langer open omdat het langer licht blijft.

Ook kan er ’s avonds geskied worden.
Enkele bijzonderheden over het skigebied:
– De Åre Mountain Lodge bevindt zich in Åre  Björnen, een wat  meer op kinderen gericht gedeelte in het skigebied. Dit gedeelte is ingericht met de winterwonderlanddromen van kinderen in combinatie met  de wensen van hun ouders.
– Bräcke Parken is dé place-to-be voor al wie van jumps, halfpipes, rails en freeriden houdt. Er is ook een skicrossbaan aangelegd waar onderling wedstrijdjes gedaan kunnen worden.
– Het skigebied van Åre heeft een enorm groot offpistegedeelte, waar je fantastisch tussen bomen kan skiën, van kliffen kan springen, door de poeder kan zweven, enz. Met name ‘Baksidan’ (de  achterkant van de berg Åreskutan) is een prachtig en welbekend offpistegedeelte. Mocht u offpiste willen skiën raden wij sterk aan een gids te nemen.

Pistes Åre: 28 groen, 38 blauw, 40 rood en 4 zwart.